Bez odgovora od Poreske uprave

Poreska uprava Srbije nije odgovorila na pitanja B92 zašto su neka preduzeća, čija dugovanja za porez iznose i više desetina miliona dinara, i dalje aktivna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2009.

16:32

Default images

Tim preduzećima su i po nekoliko godina, zbog prinudne naplate, blokirani računi. Poreska uprava nam je u pisanom odgovoru samo nabrojala situacije u kojima je ona onemogućena da reaguje.

Međutim, na primer, pet preduzeća koja su u vezi sa dnevnim listovima “Kurir” i “Glas javnosti” Radisava Rodića duguju za porez, sudske troškove ili poveriocima više od osam miliona evra, ali i dalje rade.

Firma “Ronako” doo, Beograd, u kojoj je direktor Radisav Rodić, samo za porez duguje oko 37 miliona dinara, a u blokadi je već četiri godine, što joj ne smeta da i dalje radi.

Povodom ove vesti, obratila nam se firma “Ronako” prigovorom na informaciju da je njihov dug za poreze 37 miliona.

Po “Ronaku”, dug je 5 miliona veći, odnosno nesto preko 42 miliona. “Ronako” još tvrdi da su na sva poreska rešenja uložene žalbe, ili su predmet upravnih sporova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: