Komisija za praćenje cena

Vlada je formirala Komisiju za praćenje kretanja cena, kako bi se ublažili efekti ekonomske krize, kaže ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2009.

12:59

Default images

"Prvi sastanak Komisije biće održan do kraja jula, a od predstavnika ministarstava je zatraženo da naprave analizu kretanja cena i razloga za korekciju cena iz svog resora u prvih šest meseci ove godine", rekao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, na tom sastanku će biti dogovoreno da se napravi i projekcija kretanja cena u svim sektorima do kraja godine.

Milosavljević je podsetio da je inflacija u prvih šest meseci bila 9,1 odsto, a da je u junu ta tendencija smirena i iznosi 0,4 odsto, kao i da do kraja godine predstoji težak posao održavanja stabilnosti cena, makroekonomske stabilnosti i kupovne moći.

"Cilj je da imamo analizu onoga što se desilo, predviđanja i očekivanja i da pokušamo da predupredimo moguće negativne udare na korekciju cena i smanjivanje kupovne moći stanovništva", naveo je Milosavljević.

On je rekao da to neće biti nikakve administrativne mere, već pokušaj zajedničkog rada kako bi sačuvali kupovnu moć građana.

Komisiju, koja je formirana na predlog Ministarstva trgovine, čine predstavnici ministarstava trgovine, ekonomije, rada i socijalne politike, energetike, zdravlja, finansija, poljoprivrede, Republičkog zavoda za statistiku i Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Formirana je na rok od 12 meseci, a nadležnom odboru trebalo bi da podnosi izveštaj svakih 60 dana, a Vladi najmanje svakih 90 dana.

Predsednik Komisije je ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: