Završeno suđenje Florans Artman

Suđenje bivšoj portparolki haškog tužilaštva Florans Artman, optuženoj za nepoštovanje Haškog suda, završeno je zahtevom tužica za izricanjem novčane kazne.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2009.

17:47

Default images

Istovremeno je branilac zatražio da ona bude oslobođena. Sudsko veće, kojem predsedava sudija Bakone Moloto, naknadno će doneti presudu, potvrdila je Tanjugu portparolka tužilaštva Olga Kavran.

Tužilac Brus Makfarlejn predložio je kaznu u rasponu od sedam do petnaest hiljada evra, dok je branilac Karim Kan tražio oslobađajuću presudu, tvrdeći da navodi optužnice nisu dokazani i da bi osuđujuća presuda imala poražavajući učinak na slobodu izražavanja i prava žrtava.

Artmanova je avgusta prošle godine optužena za nepoštovanje Haškog tribunala zbog toga što je u knjizi „Mir i kazna“ i članku “Skrivanje vitalnih dokaza o genocidu” obelodanila dve poverljive odluke Žalbenog veća iz procesa protiv Slobodana Miloševića.

Suđenje Artmanovoj počelo je 15. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: