Postupak za suspenziju Holveca

Državni tužilac Slobodan Radovanović pokrenuo je postupak za utvrđivanje razloga za suspenziju zamenika opštinskog javnog tužioca u Novom Sadu Lasla Holveca.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.07.2009.

18:36

Default images

Postupak je pokrenut u vezi sa slučajem Ive Đukanovića iz Novog Sada, koji je uhapšen zbog posedovanja velike količine eksplozivnih sredstava, izjavio je Tanjugu portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Tim postupkom, rekao je Zorić, treba da se utvrdi zašto zamenik opštinskog javnog tužioca nije odmah pokrenuo predlog za određivanje pritvora kada je Đukanović lišen slobode.

Zorić je podsetio i da je državni tužilac ranije formirao komisiju koju su činili zamenici republičkog javnog tužioca, a koja je utvrdila nepravilnosti u radu zamenika opštinskog javnog tužioca.

Nakon toga, državni tužilac je doneo odluku da se pokrene postupak za utvrđivanje razloga za suspenziju opštinskog tužioca u Novom Sadu Lasla Holveca, kazao je Zorić.

Ivo Đukanović (48), kod kojeg je otkriveno više kilograma eksploziva i čitav arsenal oružja, od 22.j una se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

Kod Đukanovića, inače supruga savetnice predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića, policija je, posle višemesečne istrage, pronašla tri kilograma trotila, dva i po kilograma pentrita, više pištolja, municiju i drugo.

Oružje je otkriveno 15. juna u garaži kraj stana porodice Đukanović i na više drugih lokacija u Novom Sadu koje je okrivljeni iznajmljivao.

Đukanović je tada proveo u policijskom zadržavanju 48 sati, ali je bio pušten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: