Skupština akcionara Metals-banke

Na dvodnevnoj sednici Skupštine akcionara "Metals-Banke" Novi Sad, usvojeni su Izveštaj o poslovanju banke, Godišnji račun i Izveštaj spoljnog revizora za 2008.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2009.

21:40

Default images

Donete su odluke o pokriću ostvarenog gubitka i smanjenju kapitala banke, kao i odluka o izdavanju običnih akcija bez javne ponude radi pokrića gubitka i po tom osnovu zamene akcija radi smanjenja njihove nominalne vrednosti. Akcionari su doneli Odluku o izdavanju običnih akcija emisije radi povećanja osnovnog kapitala.

Skupština je održana u prisustvu javnosti i predstavnika medija, a tokom višečasovne diskusije dati su odgovori na najznačajnija pitanja koja su se otvorila od momenta uvođenja Prinudne uprave u banku. Akcionare su najviše zanimali odgovori na to kako je došlo do gubitka od 4 milijarde dinara, koliko je iskazano za 2008. godinu, način njegovog pokrića i pitanje dokapitalizacije banke.

"Posebnu pažnju akcionara privuklo je pismo o namerama koje je uputilo Izvršno veće AP Vojvodine, na osnovu kojeg su akcionari doneli odluku o izdavanju običnih akcija bez javne ponude", stoji u saopštenju banke.

Prilikom rasprave koja je prethodila donošenju ove odluke, više velikih akcionara je izrazilo zadovljstvo što se i pored teških uslova na finansijskom tržištu pronašao strateški partner. Činjenica da je odluka doneta tročetvrtinskom većinom glasova prisutnih akcionara ukazuje da se ceo proces iznalaženja strateškog partnera odvijao u međusobnoj koordinaciji akcionara, velikih deponenata i Prinudne uprave uz potpuno uvažavanje interesa vlasnika kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: