Karadžić: Tužioci razvlače suđenje

Haški optuženik Radovan Karadžić izjavio je, na statusnoj konferenciji, da Tužilaštvo velikim brojem predloženih svedoka pokušava da razvuče suđenje.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2009.

12:37

Default images

"Tužilaštvo nema slučaj protiv mene i oni, da se tako izrazim, sada pokušavaju da pucaju sačmarom ne bi li me nešto zakačilo. Prema broju svedoka koji su predložili, trebalo bi da radimo u tri smene pet dana u nedelji", kazao je Karadžić pred sudskim većem.

Predsedavajući sudskog veća Ijan Bonomi rekao je da nije verovatno da će suđenje početi pre septembra i dodao da će, ako to bude potrebno, sledeća statusna konferencija biti održana 22. jula.

Karadžić je takođe rekao da još čeka dodatne informacije od Ujedinjenih nacija o navodnom dogovoru između njega i američkog diplomate Ričarda Holbruka, dodavši da je sadašnji šef švedske diplomatije Karl Bilt voljan da po tom pitanju sarađuje sa njegovom odbranom.

Karadžić se pred Haškim tribunalom brani sam, uz pomoć stručnog i pravnog tima za odbranu.

Po izmenjenoj optužnici, on se tereti za genocid i druge ratne zločine počinjene u BiH od 1992. do 1995. godine.

On je uhapšen 21. jula 2008. godine u Beogradu, posle više od 12 godina skrivanja pod lažnim identitetom.

Haškom tribunalu je izručen 30. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: