Berluskoni: Sankcije G-8 Iranu

Italijanski premijer Silvio Berluskoni kaže da će lideri Grupe osam (G-8) sledeće nedelje najverovatnije usaglasiti stavove o sankcijama protiv Irana.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2009.

00:53

Default images

Berluskoni je, na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o predstojećem samitu G-8 od 8. do 10. jula u Italiji, rekao da će situacija u Iranu biti glavna međunarodna tema.

Upitan da li će G-8 usvojiti sankcije protiv Irana, Berluskoni je kazao da ne želi unapred da objavi takvu odluku, ali da, razgovarajući sa partnerima iz G-8, veruje da će se "stvari odvijati u tom pravcu", preneo je Rojters.

Ministri spoljnih poslova zemalja Grupe osam osudili su u petak u zajedničkom saopštenju nasilje u Iranu koje je dovelo do gubitka života građana i zatražili od vlasti u Teheranu da postizbornu krizu rešavaju demokratskim dijalogom, uz poštovanje ljudskih prava.

Članice G-8 su SAD, Japan, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Kanada i Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: