Optužnica za ubistvo Đorđa Zarića

Okružno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv pripadnika Interventne jedinice Miljana Raičevića, zbog ubistva Đorđa Zarića.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2009.

00:24

Default images

U optužnici se, prenose mediji, navodi da je u martu, policajac Miljan Raičević s umišljajem ispalio smrtonosni hitac s razdaljine od pet centimetara, iako situacija nije iziskivala silu. Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da se policija neće mešati u odluke pravosudnih organa i da svako treba da odgovara za svoje postupke.

Dačić je rekao da ne želi da ulazi u to što se u optužnici navode suprotne tvrdnje od onih iznetih u policijskom saopštenju izdatom posle ubistva.

“Mi ne ulazimo u to, mi smo procesuirali, već sam više puta govorio. Isto kao što smatram da niko nije u pravu da napadne policajca, smatram da svaki policajac treba da postupa u skladu sa svojim ovlašćenjima”, kaže Dačić.

“Policija je uhapsila policajca koji je optužen za ovaj nemio događaj. Nismo se mešali u istragu i nećemo se mešati ni u odluke pravosudnih organa. U svakom slučaju, svako treba da odgovara za svoje postupke”, poručuje ministar policije.

Podsetimo, tragedija se dogodila pošto su posle potere policajci zaustavili vozilo u kom su se nalazili Zarić i njegov prijatelj.

Policija je saopštila da mladići, koji su automobilom prošli na crveno svetlo, nisu na prvi poziv izašli iz automobila.

Prema policijskoj verziji, pištolj je opalio kada je Zarić vratima automobila zakačio ruku policajca koji je držao službeni pištolj.

Podsetimo, pogibija Đorđa Zarića izazvala je oštru reakciju njegove porodice, prijatelja i javnosti.

Zbog nerazjašnjenih okolnosti pogibije Đorđa Zarića, porodica i prijatelji su u više navrata protestovali na mestu njegove pogibije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: