I dalje bez rešenja za Dubljansku

Ni deset meseci nakon obrušavanja kuća u Dubljanskoj ulici u Beogradu, još nije rešena sudbina tih objekata, ali ni ljudi koji su u njima živeli.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2009.

17:08

Default images

Iako je postojalo obećanje da će sva šteta biti sanirana u najkraćem mogućem roku, rupa u kojoj su nestale četiri kuće nasuta je šljunkom odmah nakon urušavanja i od oktobra prošle godine gradilište stoji netaknuto. Glavni investitor u Dubljanskoj 35 je preduzeće "Optos”, dok su jamu za temelje kopali radnici preduzeća "Gradnja kop".

Pre skoro deset meseci Milka Goljevac je morala da napusti svoj dom.

Zbog nemarnosti investitora, njena kuća i delovi komšijskih završili su u ponoru dubokom osam metara.

Milki Goljevac je, zajedno s komšijama, odmah pronađen privremeni smeštaj u hotelu Slavija.

Ponuđeno joj je da se privremeno usleli u drugi stan, ali je ona to odbila jer je bio potpuno neadekvatan.

Prvobitna nada da će sve biti u redu u međuvremenu je nestala.

Odmah nakon urušavanja kuća, investitor Nedeljko Prelić i preduzeće “Optos” obećali su da će obezbediti gradilište, sve vratiti u provobitno stanje, snositi troškove sanacije i privremenog smeštaja svih onih koji su ostali bez krova na glavom.

Međutim, to nije dugo trajalo. U februaru ove godine Prelić je prestao da plaća troškove smeštaja u hotelu Slavija.

Iako je u oktobru prošle godine Prelić tvrdio da će troškovi sanacije i privremenog smeštaja iznositi više stotina hiljada evra i da preduzeće "Optos" taj novac ima kod poslovne banke, prema podacima Narodne banke Srbije računi preduzeća "Optos" su u blokadi.

Portparolka Hotela “Slavija” Ljiljana Popović kaže za B92 da Prelić ovom hotelu duguje skoro milion dinara.

I pored više pokušaja da B92 stupi u kontakt sa investitorom Nedeljkom Prelićem to nam nije pošlo za rukom.

Na pozive i poruke nije odgovarao, tako da smo ostali uskraćeni za informacije: zbog čega je prestao da plaća troškove privremenog smeštaja, da li će i kada nastaviti gradnju u Dubljanskoj ulici, kada će oštećenim građanima ponovo izgraditi kuće, zbog čega su računi "Optosa" u blokadi i da li ima novca da nastavi radove.

U međuvremenu, “Optos” je nastavio da gradi, ali na novoj lokaciji.

U Gajevoj ulici u Beogradu od brojeva 9 do 11, gradi se stambena zgrada sa četiri sprata iznad i dva ispod zemlje.

Rokovi za početak i završetak radova na tabli na gradilištu su menjeni, pa sada stoji da će ova zgrada biti završena do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: