U Srbiji nema opasnosti od poplava

U Srbiji posle kiša nema opasnosti od poplava i situacija je pod kontrolom, izjavio je načelnik sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 28.06.2009.

14:02

Default images

On je objasnio da su posle današnjih obilnih padavina problemi zabeleženi samo u pojedinim delovima Beograda-ponovo su poplavljene prostorije u Sportskom centru na Banjici i u Ustaničkoj ulici u "Eltimovoj" poslovnoj zgradi.

Jedan Beograđanin, vozač je posle današnjeg pljuska pogrešno procenio dubinu vode u podvožnjaku na uglu ulica Đure Đakovića i Knežopoljske. Voda mu je došla do prozora, pa su on i njegova žena ostali zaglavljeni.

Ubrzo su na lice mesta došle ekipe gradskog vodovoda i kanalizacije da pokušaju da odpuše odvode, ali i da pomognu vozaču da izvuče vozilo iz poplave.

To im je uspelo tek iz drugog puta, jer je u prvom pokušaju pukla sajla.

U porastu Dunav kod Bezdana

Dunav je kod merne stanice Bezdan dostigao nivo koji zahteva preduzimanje mera za redovnu odbranu od poplave.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije navode da je veći vodeni talas formiran u gornjem toku Dunava danas dostigao je maksimum kod Komarna, u Slovačkoj, a vrh talasa očekuje se kod Bezdana 1. i 2. jula, pri vodostaju od 600 centimetara.

Pritom će biti prevaziđena granica za preduzimanje mera za redovnu odbranu od poplave za nekih 100 centimetara.

U Zavodu naglašavaju da će sutra granica redovne odbrane od poplave biti pređena kod Apatina, a 30. juna i kod Novog Sada, za oko 40 santimetara.

I na drugim rekama u Srbiji vodostaji su u porastu - na Tisi u manjem, a na Savi u umerenom porastu, a narednih dana vodostaj na tim rekama biće u manjem porastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: