Napadnuti Romi u Zagrebu

U noći između četvrtka i petka, petorica neonacista napala su grupu Roma u zagrebačkom naselju Prečko, saopštila je Udruga mladih antifašista grada Zagreba.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

20:58

Default images

Kako navodi ova organizacija do incidenta je došlo kada su dvojica mladića dobacivali uvrede i pokušali da zapale otpad iz kojeg Romi vade sekundarne sirovine, a nakon toga su, kako se navodi, gađali Rome kamenjem.

Nakon što su im Romi rekli da će zvati policiju, kako saopštava Udruga mladih antifašista, napadači su otišli po pojačanje i vratila su se petorica mladića naoružana molotovljevim koktelima kojima su gađali kamione kojima su došli Romi, a jednog Roma su polili zapaljivom tečnošću.

Udruga mladih antifašista ocenjuje da su Romi napadnuti samo zbog boje svoje kože, te da je napad “otvoreni rasizam, neonacizam najgore vrste protiv kojeg se moramo boriti svi zajedno, a ne čekati da će probleme riješiti netko drugi umjesto nas“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: