SPS: Vlada Srbije važnija od lokala

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da ta stranka neće zarad vlasti u opštinama Zemun i Voždovac rušiti Vladu Srbije.

Izvor: Beta

Subota, 27.06.2009.

15:49

Default images

"Mešaju se dva principa, ujedinjenje opozicije oko obaranja vlade i formiranje vlasti na lokalnom nivou. Niko valjda ne očekuje da ćemo učestvovati u obaranju vlade", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija posle sastanka sa predsednikom Socijalističke internacionale i grčkog Pasoka Jorgosom Papandreuom.

Dačić je rekao da je Srpska napredna stranka saopštila da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora osnov za saradnju SNS-a i Demokratske stranke Srbije, ali da nije čuo stav DSS-a.

"Ako neko misli da ćemo mi na Voždovcu i u Zemunu da raspravljamo o pitanjima NATO i EU ili vanrednim izborima u Srbiji, mislim da to nije aktuelno. Nećemo razgovarati na te teme", naveo je Dačić.

Dodao je i da nije poznato na kojem će se nivou ti razgovori voditi, jer je reč o gradskim rukovodstvima i formiranju vlasti u opštinama, a ne o dogovoru na nivou Srbije.

"Drago nam je što niko bez nas ne može da napravi većinu. Naš prioritet je da se preslika vlast sa republičkog nivoa, ali postoje mesta gde to nije moguće", rekao je Dačić.

Naveo je da niko zvanično nije razgovarao ni sa SPS-om ni sa strankama okupljenim u koaliciju oko SPS-a, Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom i da zato ne može unapred da govori na koji će se način formirati vlast u tri opštine.

"Spremni smo za te razgovore, samo svakako nećemo razgovarati o principima koji su se pojavili u medijima. Možda neko i predlaže te principe da ne bi ni razgovarao sa nama", rekao je Dačić.

Dačić nije mogao potvrditi da će predstavnici njegove stranke u ponedeljak učestvovati u razgovorima sa DSS-om i SNS-om o formiranju vlasti u tri opštine, pošto se noćas vratio iz Rusije, a nije bilo ni zvaničnog poziva na razgovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: