Brazil prekinuo potragu

Ratna mornarica i vazduhoplovstvo Brazila prekinuli potragu za žrtvama i crnim kutijama aviona "Er Fransa", koji se, sa 228 putnika, srušio 1. juna u Atlantik.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.06.2009.

13:52

Default images

Vlasti su uspele da pronađu 51 telo, kao i 600 delova olupine aviona "erbas A330-200", koji je leteo od Ria de Žaneira za Pariz. "Već je prošlo devet dana od kad nismo pronašli nijedno telo", rekao je u petak potpukovnik brazilskih vazduplovnih snaga Henri Munjos.

Munjos je dodao da je mala verovatnoća da vojska pronađe tela žrtava i olupine posle toliko dana od nesreće.
Francuski zvaničnici nisu nagovestili da bi mogli da prekinu potragu, preneo je Rojters.

To je potvrdila ratna mornarica Brazila koja je saopštila da će brodovi francuske mornarice ostati u oblasti u potrazi za signalima iz crnih kutija iz aviona.

Uzrok pada letelice još uvek nije poznat i još nema traga crnim kutijama iz letelice koje bi mogle da pruže vitalne informacije zbog čega je došlo da pada aviona.

Vremenske prilike i udaljenost od brazilske obale otežavali su vođenje potrage i vlasti su u više navrata ukazale da će biti teško da se dođe do crnih kutija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: