Džeksonov lekar ključan za istragu

Mediji javili da se kardiolog Konrad Marej, koji je bio sa Majklom Džeksonom u trenutku smrti, vratio u Los Anđeles, i da je spreman da razgovara sa vlastima.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 27.06.2009.

03:21

Default images

Policija u tom gradu je saopštila da je dogovorila sa Džeksonovim ličnim lekarom da obavi još jedan razgovor. "Policija je razgovarala odmah sa njim, ali nakon toga nije usledilo opsežniji razgovor zbog čega moramo to sad da obavimo", rekao je šef policije u Los Anđelesu Čarli Bek.

On je dodao da će neophodna ispitivanja obezbediti "ključne rezultate" koji će odrediti tok istrage. Vlasti su ranije saopštile da je obdukcija pokazala da ne postoje dokazi da je bilo nezakonitih radnji oko smrti američkog pevača.

Šef policije Los Anđelesa je naveo da policija nastoji da utvrdi da li je na Džeksonovu smrt uticala propisana terapija.

Kako su ranije javili američki mediji, Džeksonov lekar je nestao odmah pošto je pevač prevezen u bolnicu u Los Anđelesu, a policija je kasnije zaplenila njegov automobil kako bi pronašla eventualne dokaze ili lekove.

Marej je svakodnevno davao Džeksonu propisanu dozu "demerola", koji je sličan morfijumu. Pretpostavlja se da je to učinio i neposredno pre nego što je pevaču prestalo srce da radi zbog čega pojedini mediji spekulišu da je pevač možda primio preveliku dozu leka.

Neimenovani visoki policijski zvaničnik rekao je američkoj TV mreži Ej-Bi-Si njuz da je Džekson bio težak zavisnik od lekova za umirenje bolova - "demerola" i "oksikontina".

Portparol službe sudske medicine za Los Anđeles izjavio je da će utvrđivanje uzroka Džeksonove smrti biti nastavljeno toksikološkim ispitivanjima koja mogu potrajati i do mesec i po, ali da već tokom dana može da se preuzme njegovo telo i organizuje sahrana.

Svetski mediji i dalje na mestu broj jedan drže priču o iznenadnoj smrti pop legende Majkla Džeksona. Širom sveta obožavaoci žale njegovu smrt.

Oglasio se i američki predsednik Obama koji je rekao da je Džekson bio spektakularni izvođač, čiji je život imao tužne i tragične strane.U toku je autopsija koja će utvrditi pravi uzrok smrti Majkla Džeksona. Zvaničnici su ipak istakli da će tek za nekoliko sedmica, kad stignu rezultati toksikoloških ispitivanja i svih testova, moći da saopšte pravi uzrok smrti. Prvi rezultati autopsije mogu samo da pokažu da li je Džekson preminuo zbog problema sa srcem. Nejasno je da li smrt "kralja popa" ima veze sa lekovima koje je uzimao.

Brojni obožavaoci odaju poštu međunarodnoj pop ikoni Džeksonu, a to su učinili i članovi američkog Predstavničkog doma.

Vesti o iznenadnoj smrti Džeksona brzo su se proširile, a u njegovom rodnom gradu Geriju u Indijani fanovi su održali bdenje i napravili mesto hodočašća ispred njegovog nekadašnjeg doma, preneo je Glas Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: