Zajedničke aktivnosti u ekologiji

Oliver Dulić i Bojan Pajtić najavili su zajedničke aktivnosti republičke i vojvođanske administracije u oblasti zaštite životne sredine.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

18:44

Default images

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić, i predsednik Izvršnog veća Vojvodine, Bojan Pajtić, u okviru obeležavanja Dana Dunava, obišli su i ekološku radionicu za decu na obali Dunava, kod Sremskih Karlovaca.

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić rekao je da pokrajina i republika veoma dobro sarađuju u oblasti ekologije i kao primer naveo zajedničke aktivnosti na čišćenju kanala Dunav-Tisa-Dunav.

On kaže da je s ministrom životne sredine Oliverom Dulićem dogovoreno da pokrajinska administracija kroz javne radove podrži i brojne druge aktivnosti iz oblasti ekologije

Ministar Dulić kaže da je, osim državnih organa, neophodno da i nevladine organizacije učestvuju u aktivnostima na očuvanju životne sredine i najavio potpisivanje memoranduma o saradnji između ministarstva i ekoloških organizacija.

On je posebno naglasio ulogu nevladinih organizacija u podizanju ekološke svesti građana

Ministar Dulić je najavio i konferenciju UNEP-a, dela Ujedinjenih nacija koji se bavi životnom sredinom, a koja se tokom vikenda održava u Beogradu.

Na njoj će učestvovati pedesetak ministara životne sredine iz celog sveta koji če razgovaraće o tome kako stvoriti sistem koji će Ujedinjenim nacijama omogućiti brže reagovanje na aktuelne ekološke probleme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: