Dodatni rok za Beogradski sajam

Konzorcijumu kompanija "Rimini fijera" i "Verano motors" dat je dodatni rok od 14 dana da dopune tendersku dokumentaciju za Beogradski sajam.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.06.2009.

17:31

Default images

U Agenciji za privatizaciju danas nisu otvorene finansijske ponude za privatizaciju Beogradskog sajma, kako je najavljeno, jer jedini ponuđač, konzorcijum kompanija "Rimini fijera" i "Verano motors" nije dostavio kompletnu dokumentaciju.

Agencija za privatizaciju saopštila je da je nakon prezentacije izveštaja o analizi kvalifikacione i dodatne dokumentacije od privatizacionog savetnika Agencije, Tenderska komisija jednoglasno donela odluku da se ponuđaču ostavi dodatni rok od 14 dana za dostavu dopune kvalifikacione i dodatne dokumentacije.

Tek nakon toga će se formalno konstatovati da li se ponuđač kvalifikovao za otvaranje finansijske ponude, navela je Agencija za privatizaciju.

Ranije je bilo najavljeno da bi finansijska ponuda za kupovinu sajma mogla da bude otvorena danas ako se utvrdi da su kvalifikacioni uslovi ispunjeni.

Prema uslovima tendera, kupac će morati da nastavi sajamsku aktivnost 10 godina i da uloži najmanje 35 miliona evra, ali i ovog puta, kao i u dosadašnjim privatizacijama, uz preduzeće im se nudi i veoma atraktivno zemljište na kome će moći da se prema urbanističkom planu grade i komercijalni i prateći sadržaji.

Kapital Beogradskog sajma procenjen je na 20,5 miliona evra, a očekuje se da će ponuđena cena biti približna tom iznosu.

U domaćoj javnosti podeljena su mišljenja o privatizaciji Sajma, jer pojedini ekonomski stručnjaci smatraju da profitabilnu kompaniju ne treba prodavati, kao i da Sajam treba da ostane u državnom vlasništvu ili u vlasništvu lokalne zajednice, kao drugi sajmovi u Evropi.

I Sajam "Rimini" koji, u konzorcijumu sa "Verano motorsom", učestvuje na tenderu nije u privatnom vlasništvu. Vlasnička struktura je takva da je 19 odsto kapitala sajma u posedu privatnih vlasnika, dok je preostali deo u vlasništvu lokalne zajednice i Privredne komore Riminija.

Kompanija "Verano motors" generalni je distrubuter automobila "pežo" u Srbiji, a aktivna je i na tržištu nekretnina.

Sa grčkim partnerom, grupom "Marfin investment " je za 360 miliona evra u oktobru 2007. kupila Robne kuće "Beograd" a vlasnik je i velelepnog poslovnog objekta "Zira" u Ruzveltovoj ulici u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: