Sanader: Hrvatska želi razgovore

Hrvatski premijer Ivo Sanader kaže da Zagreb želi da nastavi pregovore sa Slovenijom koja zbog graničnog spora blokira pristupne pregovore Hrvatske sa EU.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

17:55

Default images

"S punom odgovornošću izjavljujem danas u ime hrvatske vlade da Hrvatska želi i dalje da nastavi razgovore, ali pregovori nemaju nikakve veze s rešavanjem graničnog pitanja", rekao je Sanader na početku sednice vlade u Zagrebu.

Sanader smatra "apsolutno neprihvatljivim" što je Hrvatska izgubila šest meseci zbog Slovenije koja je blokira zbog jednog, kako je rekao, potpuno bilateralnog pitanja, prenela je agencija Hina.

"To je neprihvatljivo i neevropsko ponašanje i još jednom apelujem na slovenačku politiku da od toga odustane i da kao dobri susedi pruže ruku Hrvatskoj u našim pregovorima, a kako će izgledati granica između nas neka odluči međunarodno pravo", rekao je on.

Kako javlja agencija Hina, Sanader je podsetio da je Slovenija u Evropsku uniju ušla s istim otvorenim pitanjem, "koje danas nije ni u čemu različito od 2004. i to mora učiniti i Hrvatska".

Sanader je još jednom pozvao Sloveniju da deblokira pregovore, a "granično pitanje ostavi sa strane jer ono nema veze s pregovorima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: