Vladine mere pomoći medijima

Ministarstvo kulture usaglasilo je prvi paket mera pomoći medijima u uslovima krize koji bi Vlada Srbije trebalo da razmatra na sutrašnjoj sednici.

Izvor: Beta

Sreda, 24.06.2009.

14:08

Default images

"Za sada je definisano šest mera i to je prvi paket na kome smo radili, u izradi je i drugi koji će podrazumevati neka više sistemska rešenja", kazala je agenciji Beta pomoćnica ministra kulture zadužena za medije Nataša Vučković Lesendrić.

Paketom je predviđeno smanjenje naknada koje emiteri izdvajaju za Republičku radio-dizufnu agenciju (RRA) i RATEL, rekla je Nataša Vučković Lesendrić.

Prema novom pravilniku RRA, kako je ranije najavila ta agencija, nekim emiterima naknada će biti smanjena i do 50 odsto, dok će nacionalnim radio i televizijskim stanicama "popust" biti znatno manji.

"Predviđena je i hitna koordinisana akcija uklanjanja pirata iz etra, kao i sufinansiranje projekata informisanja medijskih kuća, najverovatnije u iznosu od 60 miliona dinara", navela je pomoćnica ministra i dodala da će taj iznos biti odobren iz tekuće budžetske rezerve.

Prema njenim rečima, od najveće pomoći medijima biće sredstva koja je Evropska investiciona banka za obnovu i razvoj opredelila za kreditiranje malih i srednjih preduzeća. Reč je ukupno 250 miliona evra, a još se ne zna koliki će procenat biti namenjen medijskim kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: