Protest ispred zgrade Ministarstva

Oko 150 radnika preduzeća "Kluz Kozara" protestuje ispred zgrade Ministarstva ekonomije sa zahtevom da dobiju informacije o privatizaciji njihovog preduzeća.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.06.2009.

15:11

Default images

Fabrika ne radi i svih 227 radnika "Kluz Kozare" je na plaćenom odsustvu, a prema rečima direktora Miloša Simića, radnicima je obećano da će ih u toku dana primiti pomoćnica ministra ekonomije Mišel Nikolić.

"Imamo strateškog partnera koji hoće da nas kupi, ali oni neće sa njim da kontaktiraju. Već je tri pisma prosledio ministarstvu, ali odgovore nije dobio", tvrdi direktor "Kluz Kozare" Miloš Simić.

Prema njegovim rečima, reč je o turskoj firmi "Čeliktaš", koja je jedna od najvećih firmi u Turskoj za proizvodnju svilenih tkanina i metraže i već je otkupila aukcijsku dokumentaciju sa namerom da učestvuje na aukciji ali se prodaja već dva puta odlaže.

"Strahujemo da se to radi sa namerom da odemo u stečaj", kaže direktor "Kluz Kozare".

Simić je naveo da su radnici pre tri meseca protestovali i tražili od ministarstva da im se otpiše dug od 24 miliona evra koji nije njihov, već je, kako navode, to dug holdinga "Kluz" još od pre dvadeset godina.

"Kluz i dalje postoji, on nije likvidiran. Ima svoj matični i poresko-identifikacioni broj, i na nas je neosnovano prevaljen taj dug", ukazao je on.

Inače, Agencija za privatizaciju objavila je da će ovo preduzeće ponuditi na aukciji 17. jula po početnoj ceni od 327,8 miliona dinara.

Od najvažnije imovine preduzeće poseduje dve fabričke zgrade u Ulici Mite Ružića 8, od 13.500 kvadrata, kotlarnicu, više proizvodnih linija, opremu (šivaće mašine), kancelarijsku opremu, vozilo...

Prema bilansu uspeha preduzeće je u 2008. godini ostvarilo poslovne prihode od 36,7 miliona dinara, dok su rashodi bili veći i iznosili su 152,3 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: