Novinar tužio Baseskua zbog klevete

Rumunski novinar Sorin Roška Stanesku tužio je rumunskog predsednika Trajana Baseskua zbog klevete.

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2009.

13:48

Default images

Basesku je prošle nedelje na televiziji B1 izjavio da je Stanesku pre četiri godine tražio od njega da interveniše kako bi se zaustavila krivična istraga protiv rumunskog biznismena Dinua Patričjua.

Rumunski novinar kategorično negira da je od predsednika tražio tu intervenciju i navodi da je Basesku pre četiri godine povodom istog razgovora izjavio da je bio izložen pretnjama Staneskua.

Basesku i Stanesku su ranije priznali da su bili bliski prijatelji do 2005. godine.

Stanesku je rekao da nije podneo sudsku žalbu pre četiri godine protiv Baseskua zbog izjave o navodnoj pretnji, jer je predsednik tada priznao da to ne može dokazati.

Novinar je, međutim, sada podneo zahtev za sudski postupak protiv Baseskua zbog nedavne izjave o navodnoj intervenciji za zaustavljanje krivične istrage, jer je to kleveta koja mu je nanela štetu.

Basesku do sada nije reagovao na ovu izjavu novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: