Petrović: DS ne želi nove izbore

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović kaže da danas nema neke bolje većine u Srbiji od one koja u parlamentu predstavlja temelj Vlade Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2009.

00:20

Default images

"Ovo je za posao koji mi radimo, za menjanje Srbije, za brzo kretanje prema EU, za reforme u Vojsci, pravosuđu i drugim vitalnim delovima državnog aparata najbolja većina, po mom sudu, koja može da se zamisli u Srbiji", rekao je Petrović na jučerašnjoj skupštini Demokratske omladine.

"Neće biti izbora ukoliko neko od naših političkih partnera ne reši da mu je možda bolje da potraži neku drugu većinu. Demokratska stranka te izbore ne želi", rekao je Petrović.

On je objasnio i da se, kao i u svakoj drugoj koalicionoj vladi, i u Vladi Srbije vode debate.

Obraćajući se omladini, Petrović je rekao da rade dobru stvar zato što bez DS-a i njihovog učešća u politici i životu nije moguće promeniti Srbiju nabolje.

"To nije bilo moguće ni ovih 20 godina. Zbog toga smo svi tu, zbog toga je Zoran Đinđić izgubio glavu menjajući Srbiju", rekao je Petrović.

Potpredsednik Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac je poručio omladini da u sistemu vrednosti ne gledaju druge, da im ne budu važne mane, već vrline drugih.

"Da se trudite da budete bolji od onih koji su trenutno najbolji, a to ste vi sami. Ubeđen sam da možemo da nastavimo krupnim koracima ka Evropi. Ubeđen sam da ćete već od Nove godine moći da putujete širom Evrope bez viza, a to je samo jedan u nizu koraka koje vi zaslužujete", rekao je Šutanovac.

Predsednik Gradskog odbora Beograda Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je rekao, obraćajući se podmlatku stranke, da sa 20 godina ne budu isti kao što su oni koji imaju više od 40.

"I kada mi stariji malo već počnemo da dižemo ruke i kažemo dosta je bilo više i ne ide nam baš kako treba, onda da budete vi ti koji nas pritiskate dalje i koji se bunite, zviždite, vičete, demonstrirate i menjate Srbiju, bez obzira ko u tom trenutku bude na vlasti", rekao je Đilas.

Skupštini Demokratske omladine, na kojoj je birano rukovodstvo ove organizacije, prisustvovali su i predstavnici omladine G17 plus i Liberalnodemokratske partije, kao i stranaka iz Hrvatske i Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: