Ostavka zamenika ministra policije

Zamenik bugarskog ministra unutrašnjih poslova Raif Mustafa podneo je danas ostavku zbog optužbi da je ponudio mito vladinom funkcioneru.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.06.2009.

20:53

Default images

Mustafa je izjavio da je podneo ostavku da ne bi ugrozio svoju partiju etničkih Turaka - Pokret za prava i slobodu (MVF) - uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 5. jul. Zamenik ministra je uhapšen u četvrtak zato što je, kako ga terete, ponudio 100.000 leva mita jednom visokom vladinom funkcioneru, do čega se došlo u okviru istrage o prevari vezanoj za pomoć Evropske unije.

Mustafa je porekao da je uradio bilo šta nezakonito i dodao da je zatražio od partijskog rukovodstva da ga skinu sa izborne liste partije MVF.

Bugarska vlada koju vode socijalisti je pod velikim pritiskom. Ne samo da stižu kritike iz EU zbog nedovoljne angažovanosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije medju visokim vladinim državnicima, već i istraživanja javnog mnjenja ukazuju da narod želi odlazak sadašnje vlade iz istih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: