Zinajiću - 4 godine zatvora

Sudsko veće Županijskog suda u Vukovaru osudilo je na četiri godine zatvora Dušana Zinajića (63) iz Vukovara zbog ratnog zločina protiv civila.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

20:08

Default images

Optužnica tereti Zinajića da je 20. novembra 1991. godine u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, kao pripadnik srpskih vojnih jedinica prišao s leđa civilu Tomislavu Kovačiću i dok je ovaj ležao na putu ispalio hitac iz puške prema njegovoj glavi.

Kovačić je sa grupom od oko 15 zarobljenika ležao uz Borovsku cestu, a u trenutku kad je ispaljen hitac pomerio je glavu tako da ga je metak okrznuo po temenu, navodi se u optužnici.

Iako je Zinajić na suđenju demantovao krivicu, predsedavajući sudija Nikola Bešenski naveo je u objašnjenju presude da je, prema izjavama oko 10 svedoka, nesumnjivo počinio zločin.

Kao olakšavajuća okolnost Zinajiću je uzeto u obzir neuropsihijatrijsko veštačenje, po kome je u trenutku napada bio smanjeno uračunjiv.

Današnjem izricanju presude prisustvovala je i žrtva zločina Tomislav Kovačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: