Francuski privrednici zadovoljni

Francuski privrednici zadovoljni su posetom Beogradu i kažu da su ohrabreni porukama koje su im, kao potencijalnim investitorima, uputile vlasti Srbije.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

13:53

Default images

Evropsko opredeljenje Srbije i najavljeni infrastrukturni projekti, predstavljaju garancije za buduće francuske investicije i poslovanje u Srbiji, izjavio je šef delegacije francuskih privrednika Šarl Paradi.

U Srbiji su u protekla tri dana boravili prestavnici francuskih kompanija, koje su najviše zainteresovane za infrastrukturne projekte, telekomunikaciju, energetiku, prečišćavanje vode, preradu otpada i izgradnju hotela.

Francuski privrednici, kako kažu, odlaze iz Srbije zadovoljni i ohrabreni od srpskih vlasti, jer im je obećano da će imati pomoć u prevazilaženju problema na koje mogu naići u poslovanju.

Francuske privrednike, najviše je interesovalo, kada će u Srbiji biti pojednostavljena procedura za dobijanje potrebnih dozvola za poslovanje.

"Teškoće koje smo u razgovoru pominjali sa srpskim vlastima, pre svega se tiču vlasništva i dozvole za gradnju. Kao i ostalih dozvola, koje su potrebne da bi naša preduzeća imala ovde neku svoju aktivnost. Odgovori koji su nam dati su bili veoma ohrabrujući, što se tiče pojednostavljivanja procedura neophodnih da bi se ovde radilo i otvorilo preduzeće”, kaže Paradi.

“Svi naši sagovornici su pokazali dobru volju da nam i lično pomognu u svim poteškoćama sa kojima se susrećemo u radu, te nam je bio rečeno - molim vas, ukoliko naiđete na neki problem, ne oklevajte, nego pozovite", kaže on.

Tokom sastanaka francuskih i srpskih priovrednika nisu sklapani konkretni ugovori, ali su uspostavljeni kontakti koji u budućnosti mogu dovesti do saradnje.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral kazao je da francuska preduzeća nisu dovoljno obaveštena o promenama koje su se dogodile u Srbiji i da je zato organizovana poseta francuske delegacije.

"Smatramo da se Srbija značajno promenila od predsedničkih i parlamentarnih izbora pre godinu dana i da su se stekli svi uslovi da ova zemlja napreduje ka Evropskoj uniji i da se razviju dodatno svi bilateralni odnosi. Smatram da je poseta veliki uspeh i da predstavlja novi početak", kazao je Teral.

Delegacija 35 šefova francuskih preduzeća boravila je u Srbiji od srede do petka i sastala se sa najvišim državnim vrhom Srbije, a održani su sastanci i sa srpskim privrednicima u Privrednoj komori Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: