Gasifikacija pre "Južnog toka"

Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je da će u naredne tri ili četiri godine biti izvršena gasifikacija Srbije, pre realizacije projekta Južni tok.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

00:27

Default images

Škundrić je to izjavio pri potpisivanju Ugovora o gasifikaciji opštine Lučanu sa preduzećem "Jugorosgas". “Onog trenutka kada bude realizovan projekat 'Južni tok', Srbija može maksimalno da koristi taj resurs i tu blagodet, ne samo za potrebe domaćinstava, već mnogo više za potrebe industrije”, rekao je Škundrić.

Izvršni direktor "Jugorosgasa" Vladimir Vasiljevič Koldin rekao je u Lučanima da ta kompanija u Srbiji radi po zakonima Srbije.

"Naše preduzeće je osnovano na bazi međudržavnog sporazuma, radimo po srpskim zakonima, kod nas nema nikakvih igri i ne može ih ni biti", izjavio je Koldin.

Podsetimo da je kompanija “Jugorosgas”, u kojoj je država Srbija prepustila većinsko vlasništvo Rusima, trenutno jedini posrednik pri uvozu ruskog gasa u Srbiju.

Velika afera oko gubitka većinskog udela i višemilionskih suma koje Srbija plaća toj kompaniji za transport nikada nije dobila sudski epilog, iako je svojevremeno LDP tužilaštvu dostavio, kako su tada govorili, svu neophodnu dokumentaciju.

Umesto toga, aktuelna vlada najavljuje pregovore u kojima će vratiti većinsko vlasništvo u “Jugorosgasu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: