Ubice Pantića i dalje nepoznate

Policija ima indicije koje upućuju na moguće izvršioce ubistva novinara "Večernjih novosti" Milana Pantića, pre tačno osam godina u Jagodini.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.06.2009.

09:05

Default images

Predmet je i dalje u jagodinskoj policiji, u kojoj je za B92 rečeno da im je taj slučaj prioritet od prvog dana. Udruženja novinara su saopštila da su nezedovoljna sporom istragom i što ubica ni posle toliko godina nije izveden pred lice pravde, a u znak protesta, novinari su na 10 minuta, blokirali saobraćaj u jednoj ulici u Jagodini.

Tačno u 10 do jedan, jagodinski novinari, predstavnici novinarskih udruženja i građani, nezadovoljni time što istraga ubistva Milana Pantića još nije dala rezultate, zaustavili su saobraćaj u Ulici knjeginje Milice u Jagodini, a ispred biblioteke "Radislav Nikčević", razvili transparent - "Pronađite ubice novinara".

U jagodinskoj policiji je za B92 rečeno da im je rasvetljavanje tog ubistva, prioritetan zadatak.

Njihova predstavnica za odnose sa javnošću, Gordana Cvetić–Ristanović rekla je za B92 da su još od dana ubistva do danas, na tom slučaju angažovani svi raspoloživi resori Ministastva unutrašnjih poslova.

”Provereno je preko 2.000 lica, obavljeno je više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja, analizirani su svi novinski članci koje je Milan Pantić objavio i na osnovu toga je izvršena kriminalistička obrada većeg broja lica”, navodi ona.

“Konstantnim, višegodišnjim radom, prikupljen je veliki broj podataka, na osnovu kojih postoji više indicija koje upućuju na moguće izvršioce ovog krivičnog tela. Te indicije su predmet intenzivnog rada i proveravanja. Pripadnici MUP-a Srbije će kao i do sada savesno, odgovorno, stručno i temeljno raditi, dok ubisto novinara Pantića ne bude rasvetljeno“, kaže Gordana Cvetić-Ristanović.

Predsednica Udruženja novinara Srbije, Ljiljana Smajlović za B92 međutim kaže da policija i u Jagodini i u Beogradu, već osam godina govori da im je slučaj Milana Pantića prioritet, ali da i dalje nema nikakvih rezultata.

”Mislim da novinari više nemaju razloga da veruju ni policiji, ni političarima. Ni ovde u Jagodini, gde sam ja danas, ni u Beogradu. Uostalom, sve te godine, kako je politička i privredna mafija nekažnjeno ubila i Slavka Ćuruviju i Milana Pantića, ni jedan policajac i ni jedan političar nisu nikada podneli ostavku što nemaju nikakvih uspeha u zadacima koji su, po njihovim vlastitim rečima, njihov priritet”, podseća Smajlovićeva.

“Prema tome, mislim da su ovde stvarno svi novinari kolektivno poniženi, zato što su pripadnici profesije koje se ni vlast ni mafija niti plaši, niti od nje zazire“, ocenjuje ona.

U Nezavisnom udruženju novinara Srbije takođe su nezadovoljni sporim i neefikasnim radom istražnih organa koji ni posle osam godina nisu uspeli da rasvetle taj zločin.

U NUNS-u se nadaju da je istraga na pravom putu i da će konačno rasvetliti to monstruozno ubistvo.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić, ubijen je udarcima u glavu 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je živeo.

Pre ubistva, Pantić je u “Večernjim novostima” objavio više tekstova o privrednom kriminalu u Pomoravskom okrugu, najviše o korupciji u Jagodinskoj pivari i Popovačkoj cementari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: