Osuđen zbog podrške terorizmu

Sud u Atlanti osudio je naturalizovanog Amerikanca pakistanskog porekla Sajeda Harisa Ahmeda, zbog pomaganja teroristima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.06.2009.

19:20

Default images

Ahmed je osuđen jer je pravio video snimke važnih institucija u Vašingtonu da bi obezbedio materijal za terorističke zavere. Za ovaj prestup Ahmed bi mogao da bude osuđen na 15 godina zatvora. Presuda mu nije izrečena jer sud hoće da sačeka kraj suđenja Ahmedovog saoptuženog koje počinje 3. avgusta, javio je Rojters.

Ahmed je uhapšen marta 2006. pošto su video snimci važnih zgrada u Vašingtonu koje je on snimio pronađeni na kompjuterima dvojice muškaraca osuđenih za terorizam u Velikoj Britaniji.

Osim toga Ahmed, čiji su roditelji su iz Pakistana, neuspešno je pokušao jula 2005. godine da uđe u paravojni logor za obuku kako bi se pripremio za "nasilni džihad".

Tužilac je naveo da se nikada nije smatralo da Ahmedova aktivnost predstavlja direktnu pretnju SAD, ali da je istraga o njegovom slučaju povezana sa hapšenjima i osudama više ljudi koji podržavaju terorizam u Atlanti i u drugim zemljama u svetu.

Istakao je da se sve završilo pre nego što je i jedan nevini čovek stradao. Ahmedov saoptuženi uhapšen je 2006. u Bangladešu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: