Srušio se indijski vojni avion

Svih 14 ljudi je poginulo prilikom nesreće indijskog vojnog transportnog avion koji se srušio u blizini indijsko-kineske granice, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2009.

19:07

Default images

"Avion je pao", potvrdio je visoki državni zvaničnik Amzad Tak u izjavi za agenciju Rojters i dodao da je vojska pronašla svih 14 tela, prenela je agencija Rojters. Vojni transportni avion nestao je juče za vreme lošeg vremena i slabe vidljivosti u gustoj planinskoj šumi u indijskoj državi Arunačal Pradeš.

Avion je imao rutinski let radi snabdevanja hranom, medicinskim sredstvima i drugim bitnim potrebštinama vojnika koje nadgledaju granicu sa Kinom u udaljenim i nepristupačnim oblastima.

Seljani su policiji rekli da su čuli jak prasak i videli vatrenu loptu i druge objekte kako padaju s neba.

Indija i Kina vodile su kratak rat zbog njihove 3.500 kilometara duge granice na Himalajima 1962. godine. Iako je potpisan sporazum koji obezbeđuje "mir i spokojstvo" duž dugačke "sporne" granice dve zemlje i pošto su se Indija i Kina složile da nađu političko rešenje za međusobne nesporazume, pregovorima je učinjen mali napredak.

Pre dva dana guverner države Arunačal Pradeš najavio je da će Indija rasporediti dodatnih 50.000-60.000 vojnika duž granice sa Kinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: