Đilas: Lake železnice najizvesnije

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je danas da je za glavni grad Srbije, radi poboljšanja prevoza, najizvesniji projekat lake železnice.

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2009.

15:50

Default images

Đilas je, na samitu gradonačelnika posvećenom unapređenju javnog gradskog prevoza u Beču, predstavio planove koji su naišli na podršku, a to su ulaganje u gradsku železnicu, tramvaje, kupovina novih trolejbusa i na kraju izgradnja metroa. Gradonačelnik Beograda je naveo da ti planovi moraju biti u skladu sa realnim mogućnostima, a ne predizborna obećanja.

“Laka železnica je projekat koji je u ovom trenutku mnogo izvesniji i bliži. Prema nekim najdužim procenama, on bi trebalo da se realizuje za najviše pet godina”, kaže Đilas.

“Međutim, očekujemo da za 12 meseci jedan deo grada počne da funkcioniše na tom sistemu, a za dve i po godine i drugi deo grada, da bi za tri do četiri godine svi delovi grada u kojima postoji železnica bili pokriveni tim sistemom”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: