Šest godina fonda "Dr Zoran Đinđić"

Fond "Dr Zoran Dinđić" obeležio je večeras šest godina programa stipendiranja mladih lidera i odlazak još jedne generacije stipendista na praksu u Nemačku.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.06.2009.

21:02

Default images

Grupu od 25 stipendista, koji će provesti nekoliko meseci u 20 velikih nemačkih kompanija, pozdravio je predsednik Srbije Boris Tadić, ukazujući na značaj usavršavanja mladih u inostranstvu.

Tadić je ocenio da je program stvaranja mladih lidera, odnosno predvodnika budućeg razvoja, veoma koristan, i da je činjenica da se svake godine stipendisti Fonda "Dr Zoran Đinđić" vraćaju u zemlju obogaćeni novim iskustvima veoma dragocenim za Srbiju.

"Zoran Đinđić je bio onaj koji je postavio temelje srpsko-nemačkih odnosa, a bez takvih odnosa nema ni Srbije u EU. Trudim se da sledim taj primer i da svakim aktom činim te odnose bližim i korisnijim za oba naroda", rekao je Tadić.

Predsednik Tadić je novu generaciju stipendista upozorio na činjenicu da u Srbiji oni koji imaju napredne ideje i žele da društvo menjaju nabolje obično nailaze na one koji na tom putu nastoje da ih zaustave.

"Suština je da ne smemo da odustanemo, bez obzira na broj onih koji smetaju i sapliću. Bitno je da se svaki dan pomerimo makar za santimetar unapred i ako nas neko obori da ustanemo i krenemo dalje", rekao je Tadić.

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je da će ta država nastaviti da podržava Srbiju na putu ka EU.

"Mi želimo Srbiju u EU. Ulazak u Uniju je istorijska ponuda, ali je pogrešno smatrati da EU može da reši sve postojeće probleme", rekao je Mas.

Nemački ambasador je naveo da je impresioniran svakodnevnim naporima Vlade Srbije i parlamenta koji za cilj imaju konstantno pomeranje unapred u procesu usvajanja evropskog pravnog nasleđa.

U proteklih šest godina je 147 stipendista, zahvaljujući programu koji Fond "Dr Zoran Đinđić" realizuje u saradnji sa nemačkom privredom, imalo priliku da se usavršava u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: