Ruski krediti za budžet Srbije

Narednih nedelja ministri finansija Rusije i Srbije razgovaraće o mogućnosti da ruska strana kreditira pojedne infrastrukturne projekte, rekao Ivica Dačić.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2009.

19:31

Default images

Zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić je za B92 rekao da će biti govora i o mogućem kreditu za popunu budžeta Srbije. Ideja o zaduživanju potekla je sa srpske strane, a Rusija je spremna da nam izađe u susret, navodi Dačić.

Osim proširivanje liste proizvoda koji će biti obuhvaćeni i režimom slobodne trgovine između Srbije i Rusije, ratifikacije sporazuma o regulisanju klirinškog duga iz koga će se finasirati rekonstrukacije Đerdapa, punjenje skladišta Banatski dvor, razgovoralo se ponovo o mogućnosti investiranja Ruske Federacije u metro i obilaniznicu, ali i mogućnoti da Rusija da Srbiji kredit za popunjavanje budžeta.

“Kao što je Srbija razgovarala sa MMF-om i evropskim bankama, tako je postojala ideja da obrati i Ruskoj federaciji i Kini“, rekao je zamenik premijera i ministar unutrašnjiih poslova Ivica Dačić.

U narednih nekoliko dana stupiće na snagu sporazum o ukidanju viza između Srbije i Rusije.

Međutim, kada je u pitanju vizna liberalizacija sa EU tu još uvek nisu rešeni svi problemi.

Iz EK stižu pozitivni signali, ali ministar policije namerava da u narednim danim obiđe pojedine zemlje EU koje zanima kako će u praksi izgledati izdavanje izdavanje pasoša građanima Kosova.

Govoreći o borbi protiv korupcije, Dačić kaže da je najvažnije da svi državni oragni budu jednistveni i da pošalju poruku da misle ozbiljno.

On je ponovio da niko neće biti pošteđen, bez obzira na strančku pripadnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: