Požar ispred stana krunskog svedoka

U utorak uveče izbio je požar ispred ulaznih vrata stana u Zagrebu u kojem stanuje krunski svedok u slučaju ubistva Ive Pukanića, piše “Jutarnji list”.

Izvor: Beta, Jutarnji list

Subota, 06.06.2009.

14:31

Default images

Portparolka policijske uprave Zagreba potvrdila je listu ovaj događaj. Navodno je gorela kutija s reklamnim lecima, a policija istražuje okolnosti. Požar je bio pretnja krunskom svedoku koji je pod zaštitom elitne jedinice MUP-a, piše “Jutarnji list”.

Taj svedok je prošlog petka šest sati davao iskaz istražnom sudiji Specijalnog suda u Beogradu, što je, prema navodima “Jutarnjeg lista”, dovelo do hapšenja Sretena Jocića.

Koliko je njegov iskaz opasan za Jocu Amsterdama najbolje pokazuje razgovor koji je presrela srpska policija, a u kojem Jocić govoreći o krunskom svedoku navodno kaže: "Neka malog skinu što pre".

Podsetimo, Jocić, koji je osumnjičen da je organizovao ubistvo Ive Pukanića, uhapšen je u Beogradu 27. aprila, i otada je u pritvoru.

Milovanović već osuđen na 13 godina

Željko Milovanović zvani Gavra, koji je osumnjičen za umešanost u ubistvo vlasnika i novinara hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića i sada je u pritvoru u Beogradu, osuđen je ranije u odsustvu nepravosnažno na 13 godina zatvora.

Portparolka Okružnog suda Ivana Ramić rekla je agenciji Beta da je Milovanović zbog razbojništva i pljačke banke "Delta" prvostepeno osuđen na četiri i po godine zatvora pred Okružnim sudom u Beogradu i da se, pošto je bio u bekstvu, njemu sudilo u odsustvu.

"Tokom istrage 2006. godine bio je u bekstvu. Doneto je rešenje o određivanju pritvora i raspisana je poternica za njim", kazala je Ramićeva.

Milovanoviću je, kako je objasnila portparolka Okružnog suda, nakon hapšenja u nedelju 31. maja uručeno rešenje o pritvoru, a u četvrtak 4. juna i presuda Okružnog suda na koju, kako je istakla, on ima pravo žalbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: