Ostaci aviona ipak nisu nađeni

Ostaci koji su juče nađeni na površini okeana ne pripadaju avionu "Er Fransa" koji je u ponedeljak nestao iznad Atlantika, saopštila je brazilska vojska.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2009.

14:22

Default images

Iz mora je, naime, izvučeno drveno ležište za robni teret, ali u nestalom avionu "erbas 330" takvog ležišta nije bilo. Do sada je utvrđeno da je gorivo pronađeno u moru verovatno iz nestalog aviona, budući da se takvo gorivo ne koristi u brodovima, ali da je velika naftna mrlja koja je zabeležena na fotografijama u ovoj oblasti verovatno iz nekog broda.

Portparol franuske vojske Kristof Prazuk je izjavio da je preostalo još malo vremena dok ostaci aviona ne potonu. On je rekao i da takozvana "crna kutija", koja bi do sada mogla biti duboko pod vodom, možda nikada neće biti pronađena.

Potrazi za ostacima aviona uskoro će se pridružiti i francuske podmornice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: