Stav Holandije ostaje isti

Nema promene u stavu Holandije prema Srbiji, posle novog izveštaja Serža Bramerca, rekao je za B92 potparol ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2009.

18:00

Default images

Vlada u Hagu smatra da je glavni tužilac Haškog tribunala, jedini koji je merodavan da oceni nivo saradnje Srbije sa Tribunalom, juče u Njujorku dao jasan izveštaj u kome piše da nema pune saradnje vlade u Beogradu sa Tužilaštvom.

Holandska vlada pozdravlja napredak u saradnji i smatra ga dobrim korakom napred ali dodaje da u ovom trenutku nema razloga za promenu stava prema Srbiji, rečeno nam je u Hagu.

Zbog protivljenja Holandije, podsetimo, blokirana je primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je Srbija potpisala sa Evropskom unijom, u maju prošle godine.

Iz ministarstva spoljnih poslova u Hagu još poručuju da sve zemlje koje žele da budu članice EU moraju da poštuju evropske vrednosti i standarde a to naročito podrazumeva hapšenje i izručenje optuženih za ratne zločine.

Svi ti uslovi važe i za Srbiju, sopšteno je u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: