Izveštaj važniji od Mladića

Holandija će uzeti u obzir ocenu Serža Bramerca o saradnji Srbije sa Hagom, pri odluci o odmrzavanju SSP-a, kažu za “Danas” zvaničnici te zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2009.

01:53

Default images

Ukoliko u izveštaju haškog tužioca Serža Bramerca bude navedeno da je Srbija ostvarila potpunu saradnju, to će i za Holandiju biti pozitivan signal, tj. ono čime ćemo se voditi pri odlučivanju da li da 15. juna, na sastanku ministara spoljnih poslova EU, damo saglasnost na odmrzavanje SSP-a, poručuje portparol ministra spoljnih poslova Holandije, Job van den Berg.

On najavljuje da će stav holandske vlade pre svega biti zasnovan na tome da li će Bramerc izgovoriti reči ”puna saradnja“, a ne na činjenici da li Ratko Mladić jeste ili nije uhapšen.

“Ukoliko Bramerc bude u svom izveštaju rekao da to jeste slučaj, mi ćemo to vrlo ozbiljno uzeti u obzir prilikom ocene da li damo saglasnost za odmrzavanje SSP-a. Hajde da sačekamo izveštaj, pa ćemo onda moći da damo konačan odgovor”, kaže portparol Maksima Verhagena.

Komentarišući zvaničnu poruku SAD da Srbija u potpunosti sarađuje s Tribunalom, Job van den Berg ističe da stav Holandije nije promenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: