Prijava protiv urologa zbog mita

Leskovačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv urologa Nebojše P. zbog sumnje da je pacijentu tražio mito od 700 evra za operaciju prostate.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2009.

01:14

Default images

Porodica pacijenta nije mogla da prikupi toliko novca, pa je pacijent otpušten iz bolnice iako je operacija već bila zakazana. Osim pacijenta i njegove porodice, niko od nadležnih nije želeo da govori o ovom slučaju. Živadin Dimitrijević se početkom maja javio lekaru zbog problema sa prostatom. U bolnici je ostao 20 dana.

Dr Nebojša P. je operaciju zakazao za utorak 26. maj, a pacijenta je u petak 22. maja poslao kući za vikend.

Živadinov sin Ljubiša tvrdi da mu je lekar rekao da za njega i anesteziologa za ta tri dana spremi 700 evra.

“Tad kad me je pozvao kod njega u kancelariju kaže da je njena cena 200 evra i njegova 500 evra za operaciju. E tako, kaže , ali ja ću da ga pustim na vikend i za to vreme ti se snađi da to završimo”, tvrdi Ljubiša Dimitrijević. Ljubiša, koji nema stalno zaposlenje i povremeno radi fizičke poslove da bi prehranio porodicu, kaže da od petka do ponedeljka nije mogao da nađe 700 evra i da je to razljutilo dr Nebojšu P. pa je Živadina istog dana otpustio iz bolnice, iako je operacija trebalo da se izvede samo dan kasnije.

“Ja kažem - dobro doktore zašto me otpuštaš sad. Kaže - pa da ideš u Niš da se lečiš. Pa sramota, rekoh doktore, dvadeset dana me čuvaš ovde. Pa rekoh, dođe mi da se ubijem, a on kaže - pa što se tiče mene odmah se ubi, odmah, kaže”, priča Živadin Dimitrijević.

Građani Leskovca kažu da nije ništa neobično da se lekar časti za izvršenu uslugu, ali da oni veruju da korupcije u zdravstvu nema.

Po prijavi porodice Dimitrijević, leskovačka policija je podnela krivičnu prijavu protiv urologa Nebojše P., ali niko od nadležnih u Leskovcu nije želeo da govori o ovom slučaju.

B92 je pokušao da uzme izjavu urologa Nebojše P. ali on nije želeo da odgovara na naša pitanja i prekinuo je telefonski razgovor.

Portparol leskovačke policije Boban Zdravković je samo potvrdio da je podneta krivična prijava, ali detaljnije informacije nije želeo da daje.

U Okružnom sudu B92 je pokušao da sazna da li je počela istraga. Predsednik suda Jovica Ilić samo je kratko rekao da je bez komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: