Problemi sa gasom već na leto?

Tranzit gasa za Evropu preko Ukrajine mogao bi da bude zaustavljen krajem juna ili početkom jula, ako Ukrajina ne plati gas Rusiji, upozorio je Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.06.2009.

19:03

Default images

"Unapred upozoravam da bi krajem juna-početkom jula tranzit mogao da bude obustavljen", rekao je premijer Rusije Vladimir Putin na konferenciji za štampu u Helsinkiju, gde boravi u zvaničnoj poseti.

Objasnivši da će ruski gasni gigant "Gasprom" isporučivati samo onaj gas koji bude unapred plaćen, Putin je ukazao da Ukrajina ima "velike probleme" sa plaćanjem tog energenta.

Budući da bez gasa u podzemnim skladištima ta zemlja ne može da funkcioniše, ona će biti primorana da posegne za energentom iz izvoznog cevovoda, ocenio je on.

Ruski premijer je podsetio da je Rusija više puta predlagala Evropskoj uniji da zajedno reše ukrajinske probleme sa gasom, ali da su sva obraćanja "ostala bezuspešna, uz odgovor da za Ukrajinu nema novca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: