Ugljanin: Rešenje do kraja sedmice

Spor oko čarter letova između vazduhoplovnih vlasti Srbije i Turske mogao bi biti rešen do kraja sedmice, izjavio je ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2009.

16:11

Default images

Direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Nebojša Starčević razgovaraće u petak u Ankari sa vazduhoplovnim vlastima Turske o problemu izdavanja dozvola za čarter letove “Jat ervejzu”. Na tom sastanku očekuje se će biti dozvoljeno “Jat ervejzu” da prevozi turiste do letovališta u Turskoj.

Iako u čarter saobraćaju putnike prevozi samo avio-kompanija iz zemlje odakle turisti dolaze, Direktorat za vazdušni saobraćaj Srbije dozvolio je da avioni dve turske “loukost” kompanije sa aerodroma u Nišu lete ka Turskoj jednom nedeljno.

Za tu dozvolu Direktoratu su se obratile još dve turske avio-kompanije.

Kada je iz Turske stigao zahtev da lete i iz Beograda, Direktorat im je to zabranio, na šta su turske vazduhoplovne vlasti odgovorile istom merom i sada nema “Jatovih” čartera do Turske.

Dogovora još uvek nema, ali ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin uverava da će dogovor biti postignut do kraja nedelje.

"Mislim da ćemo spor rešiti tokom ove sedmice", rekao je Ugljanin novinarima u zgradi Vlade Srbije. U agenciji “Kon Tiki”, koja radi aranžmane za Tursku, kažu da im se do sada za letovanje u Antaliji i Bodrumu prijavilo preko tri i po hiljade turista iz Srbije.

Ta agencija ima ugovor o čareter prevozu sa “Jatom”, ali ukoliko ne dođe do dogovora između “Jata” i turskih vazduhoplovnih vlasti, u “Kon Tikiju” kažu da će zbog toga imati problema.

“Ukoliko do tih pozitivnih dogovora ne dođe, bićemo u velikom problemu”, kaže Milica Knežević iz “Kon Tiki travela”.

“Dakle, imaćemo mnogo stvari da rešimo, ali sve ćemo rešavati i svi putnici ‘Kon Tikija’ će biti preveženi do antalijske regije”, tvrdi ona.

Ukoliko se “Jatu” ne odobre čarter letovi, “Jat” će tražiti nove redovne linije, i to pet letova nedeljno za Antaliju i dva za Bodrum.

Na to, kažu u “Jatu”, imaju pravo na bazi reciprociteta, jer “Turkiš erlajns” leti iz Srbije 14 puta nedeljno, dok “Jat” ima samo šest letova do Istanbula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: