Đelić: Tražimo 100 miliona evra

Vicepremijer Božidar Đelić kaže da Srbija, zbog ekonomske krize i manjka sredstava u budžetu, od donatora traži 100 miliona evra za projekte održivog razvoja.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 03.06.2009.

13:06

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Đelić je na otvaranju konferencije "Prijatelji održive Srbije" rekao da će biti predstavljeno više od 100 projekata Vlade i lokalnih samouprava iz oblasti ekologije, socijalne zaštite i privrede i da naša zemlja traži donatorska sredstva ali i izuzetno jeftine kredite, da bi mogla da podmiri goruće potrebe našeg stanovništva.

"Ovo je momenat kada animiramo sve poznate donatore, iz Švajcarske, Norveške i Nemačke, ali i razvojne banke i međunarodne institucije, pre svega Banku razvoja Saveta Evrope", rekao je Đelić.

Vicepremijer je izneo podatak da je Banka razvoja u Srbiji angažovana na nivou od oko 28 miliona evra dok u Poljskoj, kako je rekao, ima operacije u vrednosti od milijardu evra.

"Srbija traži donatorska sredstva, ali i izuzetno jeftine kredite, da bi mogla da podmiri goruće potrebe našeg stanovništva", naveo je Đelić.

Na današnjoj konferenciji biće predstavljeno više od 100 projekata Vlade i lokalnih samouprava iz oblasti ekologije, socijalne zaštite i privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: