Oskrnavljeno groblje kod Kline

Desetak spomenika na groblju dva kilometra od sela Vidanja, u opštini Klina, poslednjih dana je oskrnavljeno, potvrdio je službenik u Klini Ranko Kostić.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2009.

12:39

Default images

Kostić je naveo da su nepoznati počinioci oskrnavili nekoliko nadgrobnih spomenika na taj način što su nadgrobne ploče polomili, a slike preminulih na tim spomenicima oskrnavili.

"Na fotografijama umrlih koje su se nalazile na spomenicima vandali su izgrebali oči. Srbi povratnici zbog ovog incidenta su uznemireni i očekuju da policija privede pravdi izgrednike", rekao je Kostić.

Na srpskom groblju koje se nalazi na dva kilometra od Kline i na kome se osim žitelja ovog sela sahranjuju i stanovnici iz još tri okolna sela ostalo je neoskrnavljeno samo još nekoliko nadgrobnih spomenika.

Ovo groblje je samo jedno od mnogih na Kosovu koja su oskrnavljena u nekoliko navrata od 1999. godine.

Slučaj je prijavljen pripadnicima Kosovske policijske službe koji su, po rečima Kostića, počeli istragu.

Najviše uništenih srpskih grobalja ima u Metohiji - u opštinama Klina, Đakovica, Peć, Istok, zatim u Srbici, Vučitrnu, Podujevu i u Kosovu Polju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: