Novi grip i na Jamajci i Vijetnamu

Vijetnam i Jamajka potvrdili su da su se u tim zemljama pojavili prvi slučajavi inficiranja novim virusom gripa H1N1.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.05.2009.

12:19

Default images

Dva stanovnika Jamajke, koja se nedavno boravila u Njujorku, obolela su od virusa novog gripa. Obojica su se već oporavili, javio je Rojters pozivajući se na jučerašnje saopštenje ministarstva zdravlja Jamajke. Ranije u toku dana Vijetnam je takođe prijavio prvi potvrđeni slučaj inficiranja novim gripom.

Laboratorijski testovi su potvrdili da je dvadesettrogodišnji vijetnamski student, koji se nedavno vratio iz SAD, zaražen virusom H1N1, izjavio je lekar iz Pasterovog instituta u Ho Ši Minu i dodao da je "mladić još jak" i da se oseća normalno, preneo je Rojters.

Turska je takođe prijavila još dva slučaja novog gripa, što ukupan bilans u toj zemlji povećava na četiri.

Tursko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je kod dvojice turskih državljana, koji su doleteli iz SAD, potvrđeno prisustvo virusa i da se oni sada nalaze u karantinu.

Prema najnovijem izveštaju Svetske zdravstvene organizacije prisustvo virusa H1N1 potvrđeno je kod 15.920 ljudi u 57 zemalja i zabeleženo je 115 smrtnih slučajeva.

Trenutno najviše obolelih ima u SAD, nešto manje od 9.000, dok je najviše preminulih od novog gripa bilo u Meksiku - 97.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: