Bolje nego što se očekivalo

Poseta predsednika Srbije Parizu protekla je daleko bolje nego što se očekivalo, tvrde izvori "Blica" bliski srpskom državnom vrhu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

01:42

Default images

Poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Parizu i njegov susret s francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem protekli su daleko bolje nego što se očekivalo, tvrde izvori "Blica" bliski srpskom državnom vrhu, dodajući da je Ministarstvo spoljnih poslova Francuske sa Bernarom Kušnerom na čelu pripremilo po Srbiju mnogo nepovoljniji pristup.

Prema rečima izvora "Blica", predsednik Sarkozi je na sastanku rekao: „Srbija je mnogo propatila, bila je ponižena i vreme je da se prekine sa tim.“

Francuski predsednik je podsetio na velike žrtve na Kosovu i naglasio da Srbija više ne sme biti uslovljavana, piše Blic.

Nakon toga, Sarkozi je obećao svu potrebnu podršku da Srbija što pre dođe do bezviznog režima sa zemljama EU i brže nastavi proces evropskih integracija.

Srpski izvori ovakav Sarkozijev stav tumače i time da je sastanak sa najvišom delegacijom Srbije u Parizu učinio da uticaj Kušnera na politiku Francuske prema Srbiji opadne i da se iz nove politike koju je tokom posete Tadića Parizu zauzela zvanična Francuska može zaključiti da je Francuska procenila da su joj potrebni pouzdani saveznici među novim članicama EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: