Jat bez čartera za Tursku

Vazduhoplovne vlasti Turske oduzele su Jatu dozvole za čarter letove koje je srpska avio-kompanija trebalo da obavi ovog vikenda, potvrđeno je za B92 u Jatu.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

00:37

Default images

Dozvole su oduzete u četvrtak uveče, samo nekoliko sati pošto su izdate srpskom avio-prevozniku. Svi putnici će biti prevezeni redovnim Jatovim letom do Istanbula, a dalje će biti organizovan prevoz do letovališta u Turskoj, kaže za B92 Mirjana Dragović iz nacionalne avio-kompanije.

Ona navodi da od turskih vlasti nisu dobili objašnjenje zbog čega su dozvole oduzete i najavljuje da će sledeće nedelje o letovima za celu sezonu razgovarati predstavnici vazduhoplovnih vlasti Srbije i Turske.

“Objašnjenja nema, ali pretpostavka je da je do ove situacije došlo kada su naše vazduhoplovne vlasti pojedinim turskim kompanijama odobrile letove iz Niša, ali ne i iz Beograda. Kada su u pitanju čarter letovi u sezoni, moram da naglasim da je sva potrebna dokumentacija za čarter letove prema destinacijama u Turskoj podneta tamošnjim vlastima na vreme, ali zvaničan odgovor za ukupan čarter u sezoni još nije stigao”, kaže Mirjana Dragović.

Podsetimo, nakon što vazduhoplovne vlasti Srbije nisu dozvolile avio-kompanijama iz Turske i Egipta da obavljaju čarter letove iz Beograda, pojavile su se spekulacije da će te dve zemlje uzvratiti istom merom, o čemu više možete čitati u našoj arhivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: