Tadić: Kraj kriminalu i korupciji

Raspisivanje vanrednih izbora bilo bi neodgovorno, prioritet je borba protiv korupcije, izjavio predsednik države i lider Demokratske stranke Boris Tadić.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

14:01

Default images

Predsednik Tadić veruje da će kriminal i korupcija biti slomljeni. On je poručio da niko nije zaštićen i ocenio da su sve stranke u Srbiji duboko u korupciji. Predsednik DS-a kaže i da Srbiji u ovom trenutku nisu potrebni izbori, već da je vreme za nastavak započetih reformi. Prioritet DS-a u narednom periodu biće regionalizacija Srbije.

Gotovo sat vremena lider demokatata i predsednik Srbije Boris Tadić govorio pred članovima Glavnog odbora svoje stranke. Tadić je demokratama poručio da očekuje od njih da predvode borbu protiv korupcije.

Korupcija će biti slomljena, a članovi nijedne stranke neće biti pošteđeni, poručio je Tadić.

"Sve stranke su duboko ogrezle u korupciju, ali i mnoge profesije. Niko nije imun. Ali, to ne znači da su svi ljudi, svi lekari, profesori koruptivni. To je neistina, ali upravo zbog onih koji su čestiti i pošteni, moramo tu borbu završiti i korupcija će biti slomljena", poručio je Tadić.

Tadić kaže i da bi raspisivanje prevremenih parlamentarnih bilo odraz političke nezrelosti. Nema dobronamernog političara koji bi u uslovima ekonomske krize insistiraona izborima.

Pitanje regionalizacije Srbije biće prioritet DS-a. Osnova za reginalizaciji biće strategija prostornog razvoja koju je napravilo Ministarstvo za prostorno planiranje.

Tadić očekuje da će do kraja mandata ove Vlade biti promenjen Ustav Srbije.

"Ustav koji imamo je dobra osnova za dograđivanje i poboljšanje, i naš osnovni ustavni akt nije sveto pismo već može da se dorađuje da bi građanima obezbedio bolji život a državi veću stabilnost", rekao je Tadić.

Lider DS-a kaže da pitanje Zakona o prenosu nadležnosti i Statuta Vojvodine treba da bude rešeno tako što će biti smešteno u ideju regionalizacije Srbije.

Na kraju predsenik je poručio poslanicima da zaborave na povećanje plata jer je, kako je rekao, nemoralno o tome razmišljati kada su plate građana zamrznute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: