Sejdiu otkazao posetu Makedoniji

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu otkazao je za sutra planiranu posetu Skoplju, pošto je makedonska strana promenila karakter posete, saopštio je kabinet Sejdiua.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2009.

19:46

Default images

Mediji u Prištini javljaju da je službena poseta promenila karakter u privatnu i bez državničkih ceremonija, što je bio razlog da se poseta otkaže.

U saopštenju Sejdiuovog kabineta navodi se da je Sejdiu 13. maja dobio poziv od predsednika Makedonije Đorđa Ivanova za jednodnevnu posetu Makedoniji i kabinet kosovskog predsednika potvrdio je taj poziv istog dana, a "u međuvremenu, zato što je makedonska strana promenila karakter posete, predsednik Sejdiu je otkazao posetu Makedoniji planiranu za 28. maj".

Prištinski mediji navode da u kopiji poziva za posetu Makedoniji, u koju su imali uvid, stoji da se predsednik Kosova poziva u službenu posetu Makedoniji.

"Predsednik Sejdiu i institucije Republike Kosovo ostaju opredeljene za dobrosusedske odnose sa svim zemljama u okruženju, posebno sa susedima, dajući tim odnosima težinu i ozbiljnost koju zaslužuju”, zaključuje se u saopštenju kabineta kosovskog predsednika.

Prištinski mediji jutros su preneli da je bilo planirano da sutrašnji sastanak Ivanova i Sejdiua bude organizovan bez zvanične ceremonije, i to u Ohridu, a ne u rezidenciji makedonskog predsednika u Skoplju.

Listovi na albanskom ocenili su da se radi o još jednom "diplomatskom gafu" Makedonije prema Kosovu, nakon što je izostao poziv Skoplja kosovskom predsedniku da prisustvuje nedavnoj inauguraciji novog makedonskog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: