Vordsvort: Neophodna puna saradnja

Velika Britanija nije promenila stav o neophodnosti pune saradnje Srbije sa Haškim tribunalom, izjavio je britanski ambasador u Beogradu Stiven Vordsvort.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2009.

17:46

Default images

Vordsvort je podsetio da je Velika Britanija bila među 25 zemalja EU koje su se zalagale za to da se nastavi proces sprovođenja Sporazuma Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju. "Činjenica je da EU radi po principu konsenzusa i u tom trenutku nismo bili u mogućosti da nagovorimo Holandiju da se pridruži našem stavu", kazao je Vordsvort.

On je naveo da je sledeća prilika za to početkom juna, kada će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc podneti Generalnoj skupštini UN izveštaj o saradnji Srbije sa Tribunalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: