Produžen pritvor Jociću

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još dva meseca pritvor Sretenu Jociću, osumnjičenom za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2009.

14:09

Default images

Portparolka suda Maja Kovačević rekla je da je krivično vanpretresno veće suda Jociću produžilo pritvor i da će za dva meseca ponovo proveravati da li stoje razlozi zbog kojih mu je pritvor određen.

Jociću je pritvor produžen zbog težine krivičnog dela i visine zakonom zaprećene kazne - 30 do 40 godina zatvora.

On je osumnjičen za krivična dela zločinačkog udruživanja i teškog ubistva, jer je 2008. godine u Srbiji i Hrvatskoj organizovao kriminalnu grupu koja je po njegovom nalogu 23. oktobra ubila Pukanića.

Ta grupa se sumnjiči da je postavila eksplozivnu napravu na parkingu u dvorištu zgrade NCL grupacije u Zagrebu i aktivirala je u trenutku kada je Pukanić prilazio svom vozilu, izazvavši ekspoloziju u kojoj je, pored njega, poginuo i Nikola Franić, šef marketinga u "Nacionalu".

Istraga protiv Jocića je strogo poverljiva i detalji vezani za prikupljanje materijalnih dokaza, saslušanje svedoka i eventualna veštačenja neće biti saopštavani javnosti.

Specijalni tužilac nedavno je najavio i pokretanje finansijske istrage protiv Jocića radi oduzimanja imovinske koristi stečene krivičnim delom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: