SZO: Broj obolelih blizu 13.000

Svetska zdravstvena organizacija registrovala je još 439 novih slučajeva gripa H1N1, pa je ukupan broj potvrđenih slučajeva obolelih porastao na 12.954.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2009.

11:59

Default images

Prema najnovijim podacima SZO, ukupan broj smrtnih slučajeva je takođe porastao, na 92. SZO je danas saopštila da je 46 zemalja prijavilo nove slučajeve ovog virusa potvrđene u laboratoriji. Oko polovine svih inficiranih osoba je u SAD.

Portoriko i Češka su dve poslednje zemlje koje su prijavile svoje prve slučajeve novog virusa tipa A (H1N1).

U Australiji preko 2.000 putnika sa turističkog broda stavljeno je u karantin, pošto je dvoje dece od pet godina koja su testirana bila pozitivna na novi virus.

Brod je stigao juče u Sidnej posle krstarenja po južnom Pacifiku i zadržan je u pristaništu dok je putnicima naloženo da ne izlaze iz svojih kuća ili hotela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: