Lukšić umesto Đukanovića?

Milo Đukanović predstavio je saradnicima plan da njegov kabinet radi do 2011, kada bi rukovođenje vladom i DPS-om trebalo da preuzme Igor Lukšić, pišu Vijesti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.05.2009.

11:50

Default images

Podgoričke "Vijesti" pišu da mandatar za sastav nove crnogorske vlade Milo Đukanović računa da će do tada svetska ekonomska kriza biti prevaziđena i da će Crna Gora vratiti finansijsku stabilnost. To bi značilo kraj posla za Đukanovića i njegove saradnike koje izabere za novu vladu, navodi list.

Za 2011. godinu planiran je i redovni kongres DPS-a, kada bi trebalo da bude izabran novi sastav Glavnog odbora i najuže rukovodstvo.

List piše da je Đukanović saradnicima nagovestio i da želi da fotelju predsednika partije prepusti nekom drugom, kao i da bi Lukšića želeo da vidi i na toj funkciji.

Izbor Lukšića za šefa DPS-a automatski bi značio da ima dovoljno legitimiteta da vodi vladu.

Ovakav red poteza ne mora da znači da će se Đukanović potpuno povući iz političkog života, jer su 2013. godine izbori za predsednika Crne Gore, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: