Interesovanje za gradnju mosta

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je jedna kineska firma potvrdila da je zainteresovana za izgradnju mosta od Borče prema Zemunu.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

14:53

Default images

On je najavio da bi radovi mogli da počnu u prvoj polovini sledeće godine. Đilas je kazao da se nada da će Skupština Grada na sledećoj sednici doneti odluku o tome da počne izrada regulacionog plana i završi se do decembra, čime će biti napravljen osnov za izgradnju mosta.

Đilas je novinarima u Skupštini grada kazao da će u toku dana biti održan sastanak sa ministarkom za Nacionalni investicioni plan Vericom Kalanović, na kome će biti reči o načinima realizacije tog projekta.

Prema njegovim rečima, do kraja godine trebalo bi da budu završeni svi tehnički poslovi vezani za izgradnju mosta i potpisan sporazum sa kineskim partnerima.

"Pretpostavljam da će taj međudržavni sporazum biti potpisan tokom posete predsednika Borisa Tadića Narodnoj Republici Kini, a na nama je da uradimo sve ono što treba da bi izrada mosta započela tokom prve polovine sledeće godine", rekao je gradonačelnik Beograda.

Na pitanje novinara da li su stručnjaci predložili konačno rešenje za izgradnju metroa, Đilas je rekao da za Beograd treba napraviti sistem koji će garantovati najbolje usluge za život sugrađana.

"Građani kada uđu na svojoj stanici treba tačno da znaju za koje će vreme biti na odredištu", kazao je gradonačelnik.

Gradska uprava dobila je stručna mišljenja nekoliko stručnjaka, koja će biti uzeta u obzir pri izradi projekta metroa, kazao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: